Transport a skladování škrobu – Škrob je transportován pomocí pneudopravy. Zásobní silo zajišťuje provozní zásobu na jeden den.
Nakyselování – V nakyselovacím tanku je škrob zvlhčen roztokem kyseliny, jejíž množství a druh závisí na typu vyráběného dextrinu. Zřízení pracuje diskontinuálně.
Odležení – Nakyselený škrob se nechává v silech odležet 8 – 12 hodin.
Dextrinace – Škrob se nejprve v jednom rotačním bubnu vysuší, následně se v dalších dvou bubnech praží – působením tepla a kyseliny tak dochází k dextrinaci. Tento proces je kontinuální.
Chlazení – Chlazením se ukončí dextrinační reakce.
Aspirace – Ze vzduchu se separuje zbytkový škrob a dextrin a vracejí se zpět do dextrinační věže.
Homogenizace – Kontinuálně vyrobený dextrin se homogenizuje, aby se dosáhlo vyrovnání parametrů.
Prosévání – Proséváním přes síta se odstraní cizorodé částice.
Balení – Dextrin se zabalí do papírových ventilových pytlů, případně do velkoobjemových vaků, a podle výsledků laboratorních rozborů se označí příslušným názvem s označením kvality.